Quantcast
Die Zeit: Γιατί η Ελλάδα ίσως να έχει ήδη κερδίσει τη μάχη με τους εταίρους της - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Γιατί η Ελλάδα ίσως να έχει ήδη κερδίσει τη μάχη με τους εταίρους της

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ίσως να έχει κερδίσει ήδη στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους της, εκφράζει ο εκδότης της γερμανικής «Die Zeit», Josef Joffe (φωτό), υποστηρίζοντας ότι οι απειλές των Ευρωπαίων αξιωματούχων χαρακτηρίζονται ως αβάσιμες.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλει ένα πτώμα στα χέρια της- όχι στην Ευρώπη, όχι στη δική της Ευρώπη. Δεν θα υπάρξει Grexit, ούτε εθελοντικά, ούτε υπό πίεση. Ο λόγος είναι απλός και δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι: Ακόμη και εάν επέλθει το Grexit, η Ελλάδα παραμένει στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα έχει πρόσβαση σε τρισεκατομμύρια… Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η κάνουλα από την οποία θα διοχετεύονται τα χρήματα αυτά» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Το εν λόγω άρθρο φιλοξενείται και στην κεντρική σελίδα του CNN, ο αρθρογράφος του οποίου υποστηρίζει ότι, διάσταση απόψεων ανάμεσα στους θεσμούς, αναφερόμενος φυσικά στην μετριοπαθή στάση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του ΔΝΤ, που με την προκαταρκτική του έκθεση ενημέρωνε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Επί της ουσίας το ΔΝΤ είπε: “κοιτάξτε αγόρια και κορίτσια, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει. Εάν αυτό το λέει το ΔΝΤ, τότε φαίνεται ότι ο Τσίπρας έχει βγει νικητής”» είπε ο εκδότης της γερμανικής εφημερίδας και προσθέτει:

«Είπε στους Ευρωπαίους “ξέρετε κάτι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Θα τιμωρήσετε τους εαυτούς σας ακόμη περισσότερο. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά χάος στους δρόμους;… Δεν το θέλετε, σωστά;”» συνέχισε ο Joffe.

«Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη θέση να κόψει τη μύτη του για να τιμωρήσει το πρόσωπό του. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι οι Έλληνες έχουν κερδίσει το παιχνίδι. Περιμένετε λίγες μέρες και θα δείτε», κατέληξε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.