Quantcast
Die Zeit: Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία είναι έτοιμη να καταλήξει σε συμβιβασμό με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνησης της Angela Merkel, ως κοστοβόρα, ριψοκίνδυνη και με πολιτικό κόστος, αναφέρει η Die Zeit, κόντρα στην πλειοψηφία των γερμανικών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για διαχειρίσιμη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Το Βερολίνο τονίζει ότι ο Τσίπρας εμφανίζεται πλέον λιγότερο επιθετικός, σημάδι που καταδεικνύει ότι θα είναι ανοικτός στις διαπραγματεύσεις.
Στους κόλπους της Ε.Ε. ήδη γίνονται συγκρίσεις με τον Luiz Inácio Lula da Silva, πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, ο οποίος ως υποψήφιος είχε προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, ωστόσο στη συνέχεια ευνόησε τη χώρα του.
Η Γερμανία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διαγραφή μέρους των ελληνικών δανείων, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit, αν και δημοσίως η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.