Quantcast
Die Zeit: Ποια θα είναι η συνέχεια για την ΕΕ χωρίς τη Βρετανία; - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Ποια θα είναι η συνέχεια για την ΕΕ χωρίς τη Βρετανία;

δημοσιεύτηκε:

«Οι επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους για τη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα», σημειώνει στη διαδικτυακή της έκδοση η Die Zeit.

Σε ανάλυσή της με τίτλο «Μία σύνοδος ενάντια σε φόβους και δαίμονες», η εβδομαδιαία εφημερίδα επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά δεν θα εκπροσωπείται η Μ. Βρετανία» και διερωτάται: «Ποια θα είναι η συνέχεια για την ΕΕ χωρίς τη Μ. Βρετανία; Πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα χάος αντίστοιχο του περσινού, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν εδώ διασχίζοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα; Και πώς μπορεί να ενισχυθεί ξανά η συνοχή των κρατών-μελών με όλες τις διαφορές που υπάρχουν στην προσφυγική κρίση ή και στην κρίση χρέους; Αυτά είναι μεγάλα ζητήματα στα οποία θα αφοσιωθούν από την Παρασκευή στη Σλοβακία οι επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων».

Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι «κορυφαίοι πολιτικοί της ΕΕ εναποθέτουν μεγάλες ελπίδες στη σύνοδο της Μπρατισλάβας», αναφέροντας τα ονόματα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σχολιάζοντας στο περιοδικό Spiegel τις φωνές που ζητούν επιστροφή στη δομή των εθνικών κρατών θυμάται «δαίμονες» του προηγούμενου αιώνα. «Δαίμονες που», όπως είπε, «θέσαμε υπό έλεγχο μέσω των ευρωπαϊκών δομών – αν καταστρέψουμε όμως αυτές τις δομές, θα επιστρέψουν και οι δαίμονες. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς ενόψει της συνόδου στην Μπρατισλάβα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.