Quantcast
Διευθύνων σύμβουλος γράφει 7.400 ευχετήριες κάρτες για τους εργαζομένους του κάθε χρόνο - enikonomia.gr
share

Διευθύνων σύμβουλος γράφει 7.400 ευχετήριες κάρτες για τους εργαζομένους του κάθε χρόνο

δημοσιεύτηκε:

Ο Σέλντον Γέλεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της BELFOR Holdings, Inc., μίας εταιρείας δισεκατομμυρίων δολαρίων, και κάθε χρόνο γράφει 7.400 ευχετήριες κάρτες γενεθλίων -μία για κάθε εργαζόμενο της εταιρείας του. Πρόκειται για κάτι που άρχισε να κάνει το 1985, όταν πρωτοξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία.

«Υπάρχει ένα εσωτερικό αστείο στην εταιρεία μας. Κάθε φορά που γίνεται μία εξαγορά εταιρείας από εμάς, ρωτάω: «πόσες ακόμα». Το πόσες κάρτες έχω να γράψω είναι το πρώτο πράγμα που υπολογίζω, αντί για τα κέρδη της προς εξαγορά εταιρείας», λέει ο ίδιος χαριτολογώντας.

Ο Σέλντον Γέλεν εξηγεί πως άρχισε να γράφει ευχετήριες κάρτες για τους υπαλλήλους πριν 32 χρόνια, πριν καν γίνει διευθύνων σύμβουλος, καθώς προσελήφθη από τον πεθερό του και πολλοί από τους εργαζόμενους πίστευαν πως τύγχανε ειδικής μεταχείρισης. Έτσι, σκέφτηκε πως μία ευχετήρια κάρτα γενεθλίων θα έκανε τουλάχιστον τους ανθρώπους της εταιρείας να σταματούν στο γραφείο του και να λένε ένα «ευχαριστώ».

«Η ιδέα μου δούλεψε», αναφέρει ο Γέλεν. «Οι υπάλληλοι άρχισαν να μου μιλάνε και η επικοινωνία μας βελτιώθηκε, ενώ πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο κέρδισα και τον σεβασμό τους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.