Quantcast
Δικαστήριο: Η VW μπορεί να πουλήσει τις μετοχές της Suzuki - enikonomia.gr
share

Δικαστήριο: Η VW μπορεί να πουλήσει τις μετοχές της Suzuki

δημοσιεύτηκε:

Τέλος στη διαμάχη μεταξύ VW και Suzuki βάζει η απόφαση του Δικαστηρίου Διαιτησίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Λονδίνο μετά την απόφαση που εξέδωσε.

Ειδικότερα το δικαστήριο, σύμφωνα με τη VW, επιτρέπει από σήμερα στον γερμανικό όμιλο να πουλήσει τις μετοχές που έχει στην κατοχή της.

Να υπενθυμίσουμε πως η συνεργασία μεταξύ VW και Suzuki ξεκίνησε το 2009 όταν οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν με την ανταλλαγή μετοχών. Η VW απέκτησε το 19% (αξίας 3,8 δισ. δολ.) των μετοχών της Suzuki και η ιαπωνική εταιρεία απέκτησε το 1,5% των μετοχών του γερμανικού ομίλου. Ωστόσο το 2011 η Suzuki προμηθεύτηκε πετρελαιοκινητήρες από την Fiat και πούλησε τις μετοχές του ομίλου VW και παράλληλα απαιτούσε από τον γερμανικό όμιλο να επιστρέψει τις μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας που είχε στην κατοχή του.

Η VW εκτιμά πως από την πώληση των μετοχών της Suzuki θα ενισχύσει τα κέρδη και την ρευστότητα ενώ εξετάζεται και η αξίωση αποζημίωσης από την ιαπωνική εταιρεία…

Οι δύο εταιρείες είχαν προσπαθήσει να αναπτύξουν από κοινού μικρά αυτοκίνητα με τη VW να ελπίζει ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας θα ποκτήσει πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας όπου η Suzuki είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.