Quantcast
Δήλωση βόμβα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε νησιά Αιγαίου που στρατιωτικοποιεί - enikonomia.gr
share

Δήλωση βόμβα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε νησιά Αιγαίου που στρατιωτικοποιεί

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε νησιά Αιγαίου που στρατιωτικοποιεί και για αυτό το λόγο εστάλη σχετική επιστολή στον ΟΗΕ προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της αντιπολίτευσης για το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου που παραβιάστηκε επί εποχής της κυβέρνησης AKP.

Όπως είπε στην τουρκική Βουλή ο Τσαβούσογλου τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, αλλά αυτό το καθεστώς παραβιάστηκε από το 1960 που ήταν το ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αυτή η επιστολή έχει τη σημασία της διότι η Τουρκία από την μια ζητεί διάλογο για σχέση καλής γειτονίας, αυτό το έχουν πει όλοι αξιωματούχοι της Τουρκίας και από την άλλη ζητεί να κάνει διάλογο με την Ελλάδα για το εάν τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην χώρα μας .

Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, αλλά αυτό το καθεστώς παραβιάστηκε από το 1960 που ήταν το ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.