Quantcast
Δημοσκόπηση – «χαστούκι» για τον Ερντογάν – Χάνει τις επόμενες εκλογές από οποιονδήποτε αντίπαλο - enikonomia.gr
share

Δημοσκόπηση – «χαστούκι» για τον Ερντογάν – Χάνει τις επόμενες εκλογές από οποιονδήποτε αντίπαλο

δημοσιεύτηκε:

Δημοσκόπηση – «χαστούκι» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις επόμενες εκλογές ενδέχεται να χάσει την Προεδρία και μάλιστα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου της έρευνας, ο Ερντογάν χάνει και από τους 4 υποψηφίους της αντιπολίτευσης.

Η Ερευνητική Εταιρεία MetroPOLL ανακοίνωσε τα αποτελέσματα 4 διαφορετικών σεναρίων των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Τούρκος Πρόεδρος, 39,4%, που δεν του δίνει όμως την πρωτιά, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον τελευταίο ωστόσο να συγκεντρώνει το 42,7% των ψήφων.

Σημειώνεται ότι πολλοί εκτιμούν ότι η δημοσκοπική κατάρρευση του Τούρκου Προέδρου οδηγεί και στο να κλιμακώνει την ένταση και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Μητσοτάκης Ερντογάν

Νέα ακραία επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Μου είπες ψέματα – Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια»

Σε νέα προσωπική επίθεση επιδόθηκε για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά στην πόλη Βαν «να μην μας κάνουν πλάκα, θα πάθουν ό,τι οι παππούδες τους». Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι του είπε ψέματα: «Εγώ σε φιλοξένησα, σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν από 100 χρόνια οι πρόγονοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα…» ήταν τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο, τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν», τόνισε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος. Παράλληλα αναφερόμενος για άλλη μία φορά στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα τόνισε πως «ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε».

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.