Quantcast
Διχασμένη η ολλανδική Βουλή για τα αποτελέσματα της συμφωνίας Τουρκίας- Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Διχασμένη η ολλανδική Βουλή για τα αποτελέσματα της συμφωνίας Τουρκίας- Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Διχασμένο είναι το ολλανδικό Κοινοβούλιο ως προς τα αποτελέσματα της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό με πολλά μέλη του να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.

Αναφερόμενη στη χτεσινή συζήτηση στην ολλανδική Βουλή με θέμα τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι πολλοί από τους βουλευτές ασκούν έντονη κριτική για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας.

Σε μια τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, συνεχίζει η εφημερίδα, η πλειοψηφία των βουλευτών διατύπωσε όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόταση η εφαρμογή της συμφωνίας να τελεί υπό την εποπτεία ενός ανεξάρτητου παρατηρητή όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κάτι που όμως βρήκε αντίθετο τον πρωθυπουργό Ρούτε, ο οποίος υπενθύμισε ότι και ο εν λόγω οργανισμός αποτελεί ένα από τα μέρη της συμφωνίας. Σημειώνεται πως ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί επαναπροώθησης σε καθημερινή βάση προσφύγων στην Συρία από τις τουρκικές αρχές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.