Quantcast
ΔΝΤ: Δεν θα υπάρξει Grexit, αλλά εξετάζονται όλα τα σενάρια - Στις 6 Μαΐου η δόση - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Δεν θα υπάρξει Grexit, αλλά εξετάζονται όλα τα σενάρια – Στις 6 Μαΐου η δόση

δημοσιεύτηκε:

Στις 6 Μαΐου, αντί της 1ης Μαΐου, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη καταβολή της δόσης από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Πρόκειται σαφώς για μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς εξοικονομεί λίγο χρόνο παραπάνω για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές η Ελλάδα.

Το ΔΝΤ διευκολύνει, με την κίνησή του αυτή, την Ελλάδα, την ώρα που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Η πληροφορία αυτή είχε από μέρες διαρρεύσει, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε.

«Δεν αναμένουμε Grexit, αλλά εξετάζουμε διάφορα σενάρια» δήλωσε επίσης ο Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς εάν το ΔΝΤ έχει καταρτίσει σχέδια αποτροπής των κινδύνων από ενδεχόμενο Grexit, απάντησε: «Δεν αναμένουμε Grexit. Αλλά σε όλα τα προγράμματα που έχουμε εμπλοκή εξετάζουμε διάφορα σενάρια».

Για το εάν το ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά τον Μάιο, ο Ράις ανέφερε, πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δημοσίως εκφράσει τη δέσμευση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων της Ελλάδας και για τα επίπεδα ρευστότητας, ο Ράις τόνισε πως το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι σήμερα στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει τα επίπεδα ρευστότητας.

«Δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία που το ΔΝΤ χρειάζεται για να κάνει μια τέτοια αξιολόγηση» ανέφερε.

«Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με το ΔΝΤ απαιτείται περιεκτικό πακέτο» σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως εάν υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από την ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.