Quantcast
ΔΝΤ: Οι δύο κίνδυνοι για την οικονομία και την σταθερότητα στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Οι δύο κίνδυνοι για την οικονομία και την σταθερότητα στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική στασιμότητα στην Ευρωζώνη και η άνοδος του λαϊκισμού στο πολιτικό σκηνικό της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, αποτελούν δύο από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και την σταθερότητα της Ευρώπης, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ αναφέρει πως η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων σε ορισμένες χώρες, καθώς και η υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και η γήρανση του πληθυσμού επιδεινώνουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του τον περασμένο μήνα, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, από την Πολωνία μέχρι και την Τουρκία, θα παραμένουν σε υγιής οικονομική κατάσταση ενώ η Ρωσία αλλά και οι περισσότερες γειτονικές της χώρες θα παραμείνουν σε ύφεση.

Ωστόσο, επισημαίνει πως τα χειρότερα για την Ρωσία έχουν περάσει και πως τελικά θα αφήσει πίσω της την ύφεση ενώ τα σημάδια που δείχνει η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι «ιδιαίτερα» ενθαρρυντικά.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια ισχυρή κυκλική ανάκαμψη στις χώρες της Κεντρικής, της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CESEE) οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί» επισημαίνει χαρακτηριστικάτο ΔΝΤ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ανάπτυξη των χωρών της CESEE θα ήταν μια στασιμότητα στη ζώνη του ευρώ, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο για πολλές χώρες της CESEE» πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.