Quantcast
ΔΝΤ: Τι λέει η Γκεοργκίεβα για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Τι λέει η Γκεοργκίεβα για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές

δημοσιεύτηκε:

Για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μίλησε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι. Όπως είπε η κ. Γκεοργκίεβαμ είμαστε λίγο πιο σίγουροι για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές παρά τις αβεβαιότητες που υπάρχουν αναφορικά με τον πόλεμο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Και αυτό επειδή η παγκόσμια οικονομία έχει υπάρξει ανθεκτική, συμπλήρωσε.

Επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε σύμφωνα με το economictimes.indiatimes.com πως το Ταμείο θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα έγγραφο το οποίο θα λέει πως με την  σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για την ενέργεια θα μπορούσε να εξοικονομηθούν 336 δισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή. Το ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζει πως τον περασμένο μήνα το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω στο 2,9% την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής  για το 2024 εν μέρη λόγω των περικοπών που θα γίνουν βραχυπρόθεσμα στην παραγωγή πετρελαίου.

Για τη Γάζα

Τέλος αναφέρθηκε στον πόλεμο της Γάζας. Προειδοποίησε για διεύρυνση των συνεπειών. «Αυτή η εξαιρετικά αβέβαιη στιγμή επιτείνει τις προκλήσεις οικονομιών που ακόμα ανακάμπτουν ύστερα από τα προηγούμενα σοκ που υπέστησαν. Η συνέχιση του πολέμου θα επιδείνωνε την ζημιά στην οικονομία », δήλωσε.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.