Quantcast
Δολοφονία Σουλεϊμανί: Τα 13 «σενάρια εκδίκησης» που εξετάζει το Ιράν - enikonomia.gr
share

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Τα 13 «σενάρια εκδίκησης» που εξετάζει το Ιράν

δημοσιεύτηκε:

Κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Σουλεϊμανί, οι 233 βουλευτές επανέλαβαν τα λόγια του προέδρου του Κοινοβουλίου του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, προειδοποιώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να περιμένει τις συνέπειες για τις πράξεις του.

Το Ιράν εξετάζει 13 «σενάρια εκδίκησης» ως αντίποινα για την αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ που στοίχισε τη ζωή του κορυφαίου ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραμματέα του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.


Το ιρανικό κοινοβούλιο αύξησε τον προϋπολογισμό των Φρουρών της Επανάστασης μέχρι το τέλος του Περσικού Έτους, στις 20 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Αλί Λαριτζανί.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως μέχρι τώρα έχουν συζητηθεί στο συμβούλιο 13 σενάρια εκδίκησης και, αν υπάρξει συναίνεση για την εφαρμογή ακόμη και του ηπιότερου σεναρίου, θα είναι ιστορικός εφιάλτης για τους Αμερικανούς», δήλωσε ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Στο μεταξύ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή να αυξηθεί ο προϋπολογισμός των Φρουρών της Επανάστασης με το ισόποσο των 225 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που έπραξε το κοινοβούλιο της χώρας, δήλωσε ο Λαριτζανί, σύμφωνα με το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η αύξηση αυτή σχετίζεται με την υλοποίηση του σχεδίου «σκληρής εκδίκησης» εναντίον των ΗΠΑ για τον φόνο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, διευκρίνισε ο Λαριτζανί.

Επιπλέον το ιρανικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε «τρομοκράτες» όλους τους διοικητές του Πενταγώνου που ευθύνονται για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, όπως και το σύνολο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, μετέδωσε το IRNA.

Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίσθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές, πολλοί από τους οποίους φώναξαν «Θάνατος στις ΗΠΑ».

Πηγή φωτογραφίας: IRNA

Πηγή πληροφοριών: IRNA, FARS, ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.