Quantcast
Dow Jones: «Δοκιμές» για Grexit κάνουν οι τράπεζες στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Dow Jones: «Δοκιμές» για Grexit κάνουν οι τράπεζες στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Στην επιφάνεια επαναφέρουν παλαιότερα σχέδιά τους, δοκιμάζοντας τα συστήματά τους για το ενδεχόμενο Grexit, οι τράπεζες και τα άλλα οικονομικά ιδρύματα στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires

Ανάμεσα στις εταιρίες που προβαίνουν σε «ασκήσεις» εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι οι Citigroup, Goldman Sachs και ICAP, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα.

Τα σχέδια τους περιλαμβάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε αντισυμβαλλόμενα μέλη τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το Grexit, εξετάζοντας την πιστωτική τους έκθεση και τεστάροντας διασυνοριακούς τρόπους χρηματοδότησης στις κατά τόπους επιχειρήσεις τους.

Άλλες εταιρίες προετοιμάζονται για τον αντίκτυπο στο σύστημα πληρωμών και διεξάγουν δοκιμές σε πλατφόρμες αλλαγής συναλλάγματος, για να δουν πως θα ανταποκριθούν στην πιθανότητα της εισαγωγής ενός νέου, Ελληνικού νομίσματος σε αυτές.

Αυτές οι κινήσεις γίνονται την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση συνεργασίας έχει οριοθετήσει την εκλογική αναμέτρηση ως ένα ντε φάκτο δημοψήφισμα, για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, διατρανώνοντας ότι οι αντί-υφεσιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε ρήξη με τους εταίρους της χώρας στην ευρωζώνη.

Παρόλα αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δηλώσει στην προεκλογική του εκστρατεία ότι θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την ώρα που και οι περισσότεροι έλληνες ψηφοφόροι θέλουν να παραμείνουν στην νομισματική ένωση, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.