Quantcast
DW: Ξεκινά η μεγαλύτερη απεργία της Lufthansa - enikonomia.gr
share

DW: Ξεκινά η μεγαλύτερη απεργία της Lufthansa

δημοσιεύτηκε:

Την μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της αναμένεται να καταγράψει η Lufthansa ύστερα από το αδιέξοδο των συνομιλιών μεταξύ του Συνδικάτου των αεροσυνοδών της αεροπορικής εταιρείας (UFO) με την διοίκησης της εταιρείας με θέματα τους μισθούς και τις συντάξεις του προσωπικού, αναφέρει η DW.

Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Ως προς τα μισθολογικά θέματα, οι αεροσυνοδοί ζητούν την εφάπαξ καταβολή 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο για το 2015 και 2016, καθώς και μισθολογική αύξηση 1,7% για το σύνολο των εργαζομένων για το 2016 και 2017.

Ως προς το συνταξιοδοτικά θέματα, τα μέλη πληρώματος καμπίνας αξιώνουν την αυτοδίκαιη αποχώρηση από το εργασιακό status, όπως και οι πιλότοι, στα 55 έτη.  

Ως προς το σκέλος του συνταξιοδοτικού, οι αεροσυνοδοί συμφωνούν αρχικά ότι το καθεστώς συνταξιοδότησης πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ωστόσο δεν αποδέχονται τους νέους όρους που θέλει να προωθήσει η διοίκηση στις ενδιάμεσες συντάξεις.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς που προωθεί η Lufthansa για τους εργαζομένους που έχουν εισέλθει στην εταιρεία από το 2013, η εταιρεία προτίθεται να αναλάβει μόλις για δέκα χρόνια την καταβολή των σχετικών εισφορών. Αυτόν τον όρο όμως δεν τον αποδέχονται οι αεροσυνοδοί».

«Το συνδικάτο αεροσυνοδών της Lufthansa (UFO) είναι έτοιμο να φτάσει την κατάσταση στα άκρα προκειμένου να ικανοποιηθούν από την διοίκηση της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας μισθολογικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα, από τα οποία δεν προτίθεται να υποχωρήσει. Μετά την αποτυχία του νέου γύρου διαπραγματεύσεων το συνδικάτο ξεκινά νέα μακρά απεργιακή κινητοποίηση, η οποία θα κρατήσει έως και οκτώ ημέρες», προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Η απεργία ξεκινά σήμερα στις 3 μμ. ώρα Ελλάδας από τα αεροδρόμια της Φραγκφούρτης – το μεγαλύτερο γερμανικό αεροδρόμιο- και του Ντίσελντορφ, ενώ αναμένονται πολλές ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία θα προσπαθήσει να ελαχιστοποίησει την ταλαιπωρία των επιβατών, ιδίως όσων ταξιδεύουν από και προς τη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, μετά το τέλος των σχολικών διακοπών. Στο μεταξύ η εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης βρίσκεται σε ετοιμότητα για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των επιβατών της Lufthansa που θα επηρεαστούν στις προγραμματισμένες μετακινήσεις τους» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η νέα απεργιακή κινητοποίηση είναι ανεξάρτητη από τις παράλληλες διεκδικήσεις των πιλότων της Lufthansa εξαιτίας των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύστημα συνταξιοδότησης που κρίνονται απαραίτητες προκειμένου η γερμανική εταιρεία να σταθεί όρθια απέναντι στον αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό.

Συνεπώς τα αιτήματα των πληρωμάτων καμπίνας έρχονται τώρα να προστεθούν στον ήδη μακρύ κατάλογο των εργασιακών διεκδικήσεων του προσωπικού του γερμανικού αερομεταφορέα ενόψει των εκτεταμένων περικοπών που συζητιούνται για το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων με στόχο την αναδιάρθρωση της εταιρεία», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.