Quantcast
DW: Κλειστά επαγγέλματα και Κυριακές στο στόχαστρο νέου νομοσχεδίου στη Γαλλία - enikonomia.gr
share

DW: Κλειστά επαγγέλματα και Κυριακές στο στόχαστρο νέου νομοσχεδίου στη Γαλλία

δημοσιεύτηκε:

Tο Εurogroup συμφώνησε να παραχωρήσει προθεσμία στη Γαλλία μέχρι τον Μάρτιο του 2015 για την υλοποίηση νέων μεταρρυθμίσεων. Ο υπουργός Οικονομίας Ε. Μακρόν ετοιμάζεται να παρουσιάσει αύριο πλήρες νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη που έχει προετοιμάσει ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν εντός του πλαισίου της προθεσμίας των τριών μηνών που δόθηκε χθες από το Eurogroup θεωρείται αποφασιστικής σημασίας μια και θα διαφανεί εάν η Γαλλία μπορεί να προχωρήσει ή όχι σε μεταρρυθμίσεις.

Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο με το οποίο στοχεύει να «ξεμπλοκάρει» τη γαλλική οικονομία όπως έχει ο ίδιος δηλώσει.

 

Άτοπη η εμμονή με το έλλειμμα της Γαλλίας

Στο επίκεντρο του νομοσχεδίου βρίσκονται τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα: δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές. Θα πρέπει να ανοίξουν για να δώσουν περισσότερες δυνατότητες στους νεότερους. Προς μεγάλη δυσαρέσκεια πάντως των παλαιότερων οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαμαρτυρίες και συνεχίζουν και αύριο με διαδηλώσεις σε Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή είναι το άλλο μεγάλο κεφάλαιο προστριβών. Από πέντε Κυριακές το χρόνο που ισχύει σήμερα, προτείνονται δώδεκα Κυριακές. Ιδέα την οποία απορρίπτει σύσσωμη η αριστερά. Ο νόμος θα έλθει στη Βουλή τον Ιανουάριο και εάν περάσει ίσως πεισθεί και η Γερμανία και σταματήσει τα αρνητικά σχόλια που τελευταία έχουν ενοχλήσει σοβαρά τον υπουργό οικονομικών Μισέλ Σαπέν ο οποίος άλλωστε σε συνέντευξή του στους Financial Times θεωρεί ως «άτοπη την εμμονή γύρω από το έλλειμμα της Γαλλίας και ότι θα πρέπει να μελετηθεί η ΕΕ στο σύνολό της καθώς και η ευθύνη της Γαλλίας για την αύξηση των επενδύσεων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.