Quantcast
DW: Ρεκόρ... αδιαθεσίας στο δήμο της Ρώμης - enikonomia.gr
share

DW: Ρεκόρ… αδιαθεσίας στο δήμο της Ρώμης

δημοσιεύτηκε:

Το 2015 ξεκίνησε στην Ιταλία με ένα ακόμη σκάνδαλο: το 83,5% των μελών της αστυφυλακής της Ρώμης, την νύχτα της Πρωτοχρονιάς, δεν προσήλθαν στην υπηρεσία τους. Οι επίσημες δικαιολογίες ήταν ότι την ίδια ημέρα είχαν προχωρήσει σε αιμοδοσία ή ότι παρουσίασαν μια ξαφνική αδιαθεσία.

Αρχικά, είχαν δηλώσει πρόθυμοι να δουλέψουν και να κάνουν Πρωτοχρονιά στο δρόμο χίλιοι αστυφύλακες. Τελικά, παρουσιάστηκαν μόλις εκατόν ογδόντα πέντε. Δημιουργήθηκε αμέσως τεράστιο θέμα: οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι η στάση τους συνδέεται με συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και συγκεκριμένα τη διαμάχη μεταξύ του δήμου και του συνδικάτου τους για τις μελλοντικές τους απολαβές. Ο ιταλός πρωθυπουργός, όμως, Ματέο Ρέντσι, έσπευσε να γράψει, μέσω διαδικτύου, ότι φαινόμενα σαν και αυτό δείχνουν πως «το 2015 πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι κανόνες της δημόσιας διοίκησης».

Και ο Ρέντσι στο στόχαστρο

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, έκανε γνωστό ότι έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα, γιατί οι συγκεκριμένες απουσίες από την δουλειά στερούνται βάσης και είναι αδικαιολόγητες. Πηγές του δήμου της ιταλικής πρωτεύουσας τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να αποφασιστούν και απολύσεις.

Μια άλλη «πολεμική» αφορά, όμως, τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Σύμφωνα με καταγγελία βουλευτή του κινήματος Πέντε Αστέρων, ο ιταλός πρωθυπουργός μετέβη με κρατικό αεροσκάφος Falcon από την Φλωρεντία στην Αόστα – κοντά στα ιταλογαλλικά σύνορα- για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του. «Σπατάλη δημοσίου χρήματος», λέει το κίνημα του Γκρίλο. «Πρόκειται μόνο για πρωτόκολλο ασφαλείας», απαντά ο Ρέντσι από τις πίστες του σκι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.