Quantcast
Economist: Το κόστος της εξαπάτησης για τη VW - enikonomia.gr
share

Economist: Το κόστος της εξαπάτησης για τη VW

δημοσιεύτηκε:

Οι εκπίδες της Volkswagen να ξεπεράσει με το λιγότερο δυνατό κόστος, τις συνέπειες του σκανδάλου που ξέσπασε το Σεπτέμβριο για το παράνομο λογισμικό στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά της, φαίνεται ότι αναπτερώνονται αναφέρει το περιοδικό Economist.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις για αντικατάσταση στα εν λόγο αυτοκίνητα ενός ασφαλούς νέους και νόμιμου λογισμικού ενώ και στις ΗΠΑ, η ζημιά από τις πωλήσεις στην Αμερική ήταν μικρότερη από αυτήν που φοβόντουσαν οι επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία.

Μειώθηκαν μόλις κατά 9 % σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον απολογισμό του Δεκεμβρίου.
Όμως, αν και τα χειρότερα φαίνονται να μένουν πίσω, η VW αντιμετωπίζει μια αστική αγωγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που θα μπορούσε να της κοστίσει έως και 48 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία μπορεί να συνοδευτούν ακόμη και από ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων της εταιρείας.

Οι επενδυτές φοβούμενοι μια επανάληψη της κολοσσιαίας αποζημίωσης που κλήθηκαν να πληρώσουν εταιρείες κολοσσοί όπως η Deepwater Horizon της BP και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, εκτιμούν ότι τελικά η VW θα αποδειχθεί πιο τυχερή από όλες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.