Quantcast
EE: Δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αφερέγγυες τράπεζες - enikonomia.gr
share

EE: Δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αφερέγγυες τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ακόμη πλήρως προετοιμασμένη για να χειριστεί καταρρεύσεις τραπεζών, σε περίπτωση μίας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης», σχολίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν στη συγκέντρωση περισσότερων πόρων προκειμένου να ξεπεραστούν μελλοντικές «καταιγίδες». Ο αρμόδιος επίτροπος χρηματοπιστωτικών υποθέσεων, Τζόναθαν Χιλ, δήλωσε: «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για την αντιμετώπιση μίας προβληματικής τράπεζας».

«Πρέπει να παράσχουμε ένα αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο πλάνο για τη δημιουργία ενός αρμόδιου μηχανισμού», προσέθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ωστόσο, σημειώνει πως παρά τη θερμή υποστήριξη όλων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών κρατών, το σχέδιο της τραπεζικής εξυγίανσης δεν υλοποιείται λόγω της γερμανικής αντιπολίτευσης, η οποία υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν τα πλούσια γερμανικά ταμεία για την διάσωση τραπεζών άλλων χωρών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.