Quantcast
Εφετείο ΗΠΑ: Η Αργεντινή πρέπει να ενημερώνει τους πιστωτές για την περιουσία της - enikonomia.gr
share

Εφετείο ΗΠΑ: Η Αργεντινή πρέπει να ενημερώνει τους πιστωτές για την περιουσία της

δημοσιεύτηκε:

Ένα αμερικανικό εφετείο απέρριψε σήμερα αίτημα της Αργεντινής για την ανάκληση απόφασης, με την οποία η λατινοαμερικανική χώρα και 29 τράπεζες υποχρεούνται να παρέχουν στους πιστωτές της που ζητούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους (holdout creditors) πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία της, περιλαμβανομένου στρατιωτικού εξοπλισμού και διπλωματικής περιουσίας. 

Το δεύτερο περιφερειακό εφετείο της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε την απόφαση του 2013, η οποία διέταζε την Αργεντινή και τις τράπεζες να συμμορφωθούν με δικαστικές κλήσεις και αιτήματα για πληροφορίες από τους ομολογιούχους που επιδιώκουν την πλήρη αποπληρωμή τους μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2002. 

Ενώ το δικαστήριο διατήρησε την απόφαση του Αμερικανού δικαστή Τόμας Γκρίζα, το τριμελές δικαστικό σώμα τόνισε “ότι η Αργεντινή – όπως όλα τα κράτη – έχει δικαίωμα σε κάποιο βαθμό χάρης και αναγνώρισης της δικαιοδοσίας”. 

Η Αργεντινή υποστήριξε ότιη εντολή του δικαστηρίου θα επέτρεπε την καταγραφή των στρατιωτικών και διπλωματικών της περιουσιακών στοιχείων, τα οποία προστατεύονται από κατάσχεση με βάση αμερικανικούς νόμους και διάφορες συνθήκες. Το εφετείο απφάνθηκε ότι η Αργεντινή θα μπορούσε να προβάλει ένσταση όταν οι holdout πιστωτές θα ζητούσαν να προχωρήσουν σε κατάσχεση τέτοιας περιουσίας. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.