Quantcast
Έκοψαν τη σύνταξη ηλικιωμένης 4 φορές - Δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είναι ζωντανή - enikonomia.gr
share

Έκοψαν τη σύνταξη ηλικιωμένης 4 φορές – Δεν μπορούσε να αποδείξει ότι είναι ζωντανή

δημοσιεύτηκε:

Της έκοψαν 4 φορές τη σύνταξη γιατί το ταμείο της δεν μπορούσε να δεχτεί ότι δεν έχει πεθάνει. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας η 85χρονη δασκάλα Eileen McGrath που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία πέρασε τα Χριστούγεννα χωρίς χρήματα καθώς ο φορέα συνταξιοδότησης Teacher’s Pension δεν κατέβαλε τη σύνταξη της αλλά ούτε και τη σύνταξη χηρείας παρότι τους τηλεφώνησε, εξηγώντας ότι είναι… ζωντανή.

Τελικά, οι δύο καταβολές έγιναν στις 2 Ιανουαρίου, ύστερα από τα παράπονα που εξέφρασε.

Για το θέμα μίλησε η ίδια στον Guardian. Tο Teachers’ Pensions μου έστειλε τον Νοέμβριο δύο επιστολές και με ρωτούσαν αν ήμουν νεκρή, είπε η 85 χρονη. «Αμέσως τηλεφώνησα στο Teacher’s Pensions για να διευκρινίσω πως ήμουν ολοζώντανη. Παρ’ όλα αυτά, μια εβδομάδα αργότερα έφτασαν άλλες δύο επιστολές με τις οποίες με ρωτούσαν το ίδιο πράγμα. Οπότε απάντησα  εκ νέου για να διευκρινίσω ότι δεν έχω πεθάνει» σημείωσε η McGrath.

Πώς έγινε το μπέρδεμα

Στη McGrath είχε ζητηθεί επανειλημμένως να αποδείξει την… ύπαρξή της από το 2020 και αντιμετώπιζε κάθε φορά πρόβλημα, όπως υποστήριξε η ίδια. Η 85χρονη συνταξιούχος έμενε στο σπίτι του γιου της κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζει για τις επιστολές που της είχε στείλει το ταμείο της.

Ανακάλυψε ότι υπήρχε πρόβλημα όταν δεν της χορηγήθηκε η σύνταξη. Η 85χρονη είχε πέσει θύμα του συστήματος του Teacher’s Pension το οποίο αντιπαραβάλλει τα ονόματα των συνταξιούχων με εκείνα που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο θανάτων. Όμως, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε στον Guardian πως μπορεί υπάρξει ταύτιση ακόμη κι αν τα προσωπικά στοιχεία διαφέρουν. Ενώ εάν προκύψει ταύτιση, τότε το Teachers’ Pensions στέλνει κάθε 12 μήνες επιστολή, προκειμένου να επιβεβαιώνεται ότι ο συνταξιούχος δεν είναι ο νεκρός που αναφέρεται στο μητρώο θανάτων. Όμως, στις επιστολές δεν δίνεται κάποιο περιθώριο  για να απαντήσει ο συνταξιούχος, ούτεδιατυπώνεται η προειδοποίηση ότι θα σταματήσει η καταβολή των χρημάτων σε περίπτωση που δεν γίνει επικοινωνία  μέσα σε 28 ημέρες . Αυτό γίνεται για να μην υπάρξει αναστάτωση, όπως είπε πηγή του υπουργείου Παιδείας.

Το θέμα της καταβολής της σύνταξης μου λύθηκε αφού πρώτα παραπονέθηκα για τη μη καταβολή της είπε η McGrath . Το Teacher’s Pensions δεν μου ζήτησε συγγνώμη συμπλήρωσε.   Το Γενικό Ληξιαρχείο αναφέρει το πλήρες όνομα και το έτος γέννησης των αποθανόντων. Είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχουν και  άλλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί με το όνομά μου και την ημερομηνία γέννησής μου που πεθαίνουν. «Ευτυχώς, έχω αρκετά χρήματα στον  λογαριασμό ταμιευτηρίου μου για να αντιμετωπίζω τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό δεν συμβαίνει σε  όλους», είπε η McGrath. Εκτός αυτού, είναι δυσάρεστο να σου λένε ότι σε θεωρούν νεκρό, συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.