Quantcast
"Έκρηξη" κόστους στην ασφάλιση εταιρικής περιουσίας και εισοδήματος - enikonomia.gr
share

“Έκρηξη” κόστους στην ασφάλιση εταιρικής περιουσίας και εισοδήματος

δημοσιεύτηκε:

Σε εκτίναξη οδηγούνται οι τιμές των ασφαλίστρων στις αρχές του επόμενου έτους ειδικά στο σκέλος των εταιρικών ασφαλίσεων περιουσίας και εισοδήματος. Και σε αυτό κύρια και πρώτη ευθύνη έχει ο υψηλός πληθωρισμός για τον οποίο στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται ορατότητα ουσιαστικής αποκλιμάκωσης.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως θεωρούν ότι βασική ευθύνη για τις ανωμαλίες έχει η άνοδος  των τιμών των εμπορευμάτων αλλά και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται, έχει προβληματίσει τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που αναζητούν τη χρυσή τομή μεταξύ της αύξησης της τιμής των ασφαλίστρων και του κινδύνου μείωσης της παραγωγής.

Και αυτό γιατί εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι εταιρείες που θα προτιμήσουν να αναλάβουν ρίσκο να μην ασφαλίσουν τα εμπορεύματα και την περιουσία τους από τα να πληρώσουν περισσότερα και να επωμιστούν υψηλότερα κόστη σε ένα απόλυτα ανασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αναπόφευκτες θα είναι και οι αυξήσεις στα αντασφάλιστρα στις αρχές του 2023 αλλά και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις σε πελάτες που ήδη έχουν υπογράψει συμβόλαια τα οποία σχετίζονται με την πορεία του πληθωρισμού και έχουν αναλάβει λάθος στοιχήματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.