Quantcast
ΕΚΤ: Δράσεις για στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Δράσεις για στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Σαφή ένδειξη ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα είναι  έτοιμη να κάνει το παν για την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στο στόχο που είναι η  επέκταση του ισολογισμού της  κατά 1 τρισ. ευρώ. Αυτό ανέφερε ο Christian Noyer, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ,  σε δηλώσεις του από το Τόκιο, υπονοώντας ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω δράση για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον Noyer, που ηγείται και της Τράπεζας της Γαλλίας, η δήλωση της ΕΚΤ σχετικά με το μέγεθος του ισολογισμού της “δεν διατυπώνεται ως σταθερή δέσμευση, αλλά ως προσδοκία. Παρ ‘όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό”.

“Θα πρέπει σίγουρα να θεωρηθεί ως σαφής ένδειξη ότι υπάρχει διάθεση για περαιτέρω δράση, αν χρειαστεί, η οποία δεν θα πρέπει να εμποδίζεται από κανένα ποσοτικό περιορισμό ή όριο”.

Επίσης, ο Noyer δήλωσε ότι η καθοδήγηση σχετικά με το μέγεθος του ισολογισμού της ΕΚΤ “μπορεί μόνο να βοηθήσει στην επίτευξη των προσδοκιών σύμφωνα με τον ορισμό της σταθερότητας των τιμών”

Οι ανησυχίες για τη “δημοσιονομική κυριαρχία” δεν θα πρέπει να είναι ένα ζήτημα που έχει τεθεί σε περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού, κατέληξε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.