Quantcast
Έλλειψη μεταρρυθμίσεων και υψηλή ανεργία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Έλλειψη μεταρρυθμίσεων και υψηλή ανεργία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η έλλειψη των μεταρρυθμίσεων και το υψηλό ποσοστό ανεργίας, είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων της Κροατίας Hina.

Αναλυτικότερα, οι  τρέχουσες τάσεις θα αλλάξουν, μόνο εάν γίνουν  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις,  όπως,  μείωση της διαφθοράς και της  γραφειοκρατίας, προστίθεται  στο τηλεγράφημα. Επιπλέον στις  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβάνονται  και οι ιδιωτικοποιήσεις  αναποτελεσματικών κρατικών επιχειρήσεων, καθώς  είναι και ο μόνος τρόπος  για να επιτευχθεί πρόοδος , σύμφωνα με την  έρευνα.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο ελάττωμα του οικονομικού μοντέλου των Δυτικών Βαλκανίων, είναι η χρόνια ανεπαρκής αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή η υψηλή ανεργία,  όπως δημοσιεύει η καθημερινή εφημερίδα του Σαράγεβο “Dnevni Avaz” και αναδημοσιεύει το Hina.

Αξιοσημείωτο  είναι δε ότι, η απασχόληση είναι ιδιαίτερα χαμηλή μεταξύ των γυναικών και των νέων, κυρίως στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.  Τονίζεται  ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θα πρέπει να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, εάν επιθυμούν να αντιστρέψουν τις αρνητικές τάσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες αποτελούν και τον βασικό λόγο υστέρησης πολλών χωρών.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.