Quantcast
Ενός λεπτού σιγή στην Γαλλία τη Δευτέρα για τις φονικές επιθέσεις του Παρισιού - enikonomia.gr
share

Ενός λεπτού σιγή στην Γαλλία τη Δευτέρα για τις φονικές επιθέσεις του Παρισιού

δημοσιεύτηκε:

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00 ώρα Ελλάδας) παντού στη Γαλλία, όπου οι σημαίες θα κυματίζουν επίσης μεσίστιες ως φόρος τιμής στα θύματα των φονικών επιθέσεων του Παρισιού, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες του γάλλου πρωθυπουργού.

Οι αποφάσεις αυτές, καθώς και η επιβεβαίωση του τριήμερου εθνικού πένθους –Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα– που ανακοινώθηκε από τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, περιλαμβάνονται σε μια εγκύκλιο που υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Στο μεταξύ, στη Μαδρίτη, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι τήρησαν σήμερα ενός λεπτού σιγή μπροστά στο δημαρχείο και στη συνέχεια η δήμαρχος και πολίτες έψαλαν τη “Μασσαλιώτιδα”, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, ενός λεπτού σιγή τηρούνταν και στη Βαρκελώνη, μπροστά στο δημαρχείο αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας και έδρας της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας.

Στη Μαδρίτη, ανάμεσα στους περίπου 200 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο, η δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας και πρώην δικαστής Μανουέλα Καρμένα στεκόταν δίπλα στον πρεσβευτή της Γαλλίας, δημοτικούς συμβουλούς και εκπροσώπους των περισσότερων κομμάτων.

Η Καρμένα, η οποία προέρχεται από το κίνημα των Αγανακτισμένων έψαλε την Μασσαλιώτιδα μαζί με μια μικρή ομάδα πολιτών και στη συνέχεια αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Στη Μαδρίτη διεξαγόταν ταυτόχρονα μια έκτακτη συνεδρίαση των κορυφαίων αξιωματούχων των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της χώρας. Αυτή η “επιτροπή εκτίμησης της τρομοκρατικής απειλής στην Ισπανία” πρόκειται να αποφασίσει αν θα αυξήσει ή όχι στο μέγιστο επίπεδο τον αντιτρομοκρατικό συναγερμό.

“Αυτή τη στιγμή η Ισπανία διατηρεί το επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού 4 σε μια πενταβάθμια κλίμακα. Είχε αυξήσει το επίπεδο μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στη Γαλλία, την Τυνησία και το Κουβέιτ”, ανέφερε το πρωί σε ανακόινωσή του το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.