Quantcast
Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Χθες βράδυ σε μια συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες η Πύλη του Βρανδεμβούργου φωτίστηκε στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου. Η δε έμπρακτη αλληλεγγύη και αμέριστη στήριξη που υποσχέθηκε χθες η Άγκελα Μέρκελ παίρνει καταρχήν τη μορφή στενότερης συνεργασίας για τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων. Και σε αυτό το πεδίο η συμβολή της Γερμανίας μπορεί να είναι καθοριστική.

Μάλιστα ένας από τους φερόμενους ως δράστες, ο τρίτος ύποπτος της φωτογραφίας από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου την οποία έχουν κοινοποιήσει οι αρχές, αυτός με το καπελάκι, δεν αποκλείεται να έχει κινηθεί προς τη Γερμανία. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεν περιορίζονται στο Βέλγιο αλλά έχουν ήδη μεταφερθεί και εκτός συνόρων.

Από τη στιγμή που έγινε αυτό γνωστό έχουν εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα, κυρίως φυσικά προς το Βέλγιο αλλά και προς την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. Στο δε Άαχεν που βρίσκεται στα σύνορα με Βέλγιο και Ολλανδία, οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και η αστυνομία έχει κλείσει τη μια από τις δύο λωρίδες προκειμένου να ελέγχει καλύτερα τα οχήματα που περνούν.

Την ίδια ώρα οι βελγικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην ταυτοποίηση των άλλων δύο δραστών, ενώ χθες το βράδυ έλαβαν χώρα μαζικές έφοδοι σε πιθανά κρυσφήγετα ισλαμιστών τρομοκρατών σε πολλές συνοικίες της βελγικής πρωτεύουσας.

«Μακρά περίοδος τρομοκρατίας» αναμένεται για την Ευρώπη

Στο μεταξύ, στη Φραγκφούρτη, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, η κατάσταση δεν φαίνεται να ομαλοποιείται, καθώς οι έλεγχοι είναι εντατικότατοι και αυτό εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών, κατά την οποία η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αισθητή παραμένει η παρουσία ενόπλων σε μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυρίως σε Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Ανόβερο, Μόναχο και Κολωνία.
Όλες οι εξελίξεις θα απασχολήσουν και τη σημερινή σύσκεψη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου υπό την Άγκελα Μέρκελ, που ξεκινά σε λίγο και κατά το οποίο δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων.

Η Γερμανία παρακολουθεί τις εξελίξεις σε κατάσταση σοκ και φόβου, αλλά όχι πανικού. Πάντως ο επικεφαλής του συνδικάτου της γερμανικής αστυνομίας Ράινερ Βεντ εκτιμά ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναμένει μια «μακρά περίοδο τρομοκρατίας». «Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι και τώρα Βρυξέλλες. Και γερμανικές πόλεις δεν θα μείνουν στους απυρόβλητο», προειδοποιεί ο κ. Βεντ, ζητώντας να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.