Quantcast
Επανεκλογή Βέμπερ στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - enikonomia.gr
share

Επανεκλογή Βέμπερ στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

δημοσιεύτηκε:

Την επανεκλογή του στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), εξασφάλισε σήμερα ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σύμφωνα με εκπρόσωπο που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο Γερμανός ευρωβουλευτής κέρδισε και τις 156 έγκυρες ψήφους, ενώ τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Την επανεκλογή Βέμπερ ανακοίνωσε και το ΕΛΚ στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σε μία πρώτη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα, ο Βέμπερ σημειώνει ότι το ΕΛΚ στέκεται πιο ενωμένο και δυνατό από ποτέ, ώστε να παλέψει για μία καλύτερη Ευρώπη.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ένας από τους διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη θέση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το ΕΛΚ κέρδισε μεν την πρωτιά στις ευρωεκλογές, όμως το ποσοστό του κόμματος μειώθηκε, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την εξεύρεση πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Βέμπερ για το ανώτατο αξίωμα της ΕΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα Βέμπερ, ενώ οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι έχουν δικούς τους υποψηφίους.

Οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να θεωρεί ότι θα διευθετηθεί το θέμα του διορισμού του προέδρου της Κομισιόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως και για άλλα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ.

Ο Βέμπερ, που προέρχεται από τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ηγείται του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2014. Πρόκειται για το ανώτατο ευρωπαϊκό αξίωμα που είχε ποτέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.