Quantcast
Επέκταση των μεταρρυθμίσεων και άνοιγμα της Κίνας στον κόσμο προανήγγειλε ο Σι Τζινπίνγκ - enikonomia.gr
share

Επέκταση των μεταρρυθμίσεων και άνοιγμα της Κίνας στον κόσμο προανήγγειλε ο Σι Τζινπίνγκ

δημοσιεύτηκε:

Εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων, περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στον υπόλοιπο κόσμο και διαμόρφωση των επιτοκίων βάσει των αναγκών της αγοράς προανήγγειλε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που λαμβάνει χώρα στο Πεκίνο.

«Η Κίνα δεν θα κλείσει την πόρτα της στον κόσμο και θα γίνεται όλο και πιο ανοιχτή», σημείωσε ο Κινέζος Πρόεδρος και προσέθεσε: «μια ανοιχτή προσέγγιση φέρνει πρόοδο, ενώ η αυτό-απομόνωση αφήνει κάποιον πίσω». Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης των μεταρρυθμίσεων στις κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας, προκειμένου αυτές να γίνουν δυνατότερες, καλύτερες και μεγαλύτερες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Θα μεταρρυθμίσουμε περαιτέρω τις κρατικές επιχειρήσεις με την δημιουργία επιχειρήσεων μεικτού ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ θα εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις αυτές στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού», υπογράμμισε ο Σι Τζινπίνγκ που τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των προσπαθειών για την βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης διαφορετικών τύπων κρατικής περιουσίας, αλλά και του συστήματος διαχείρισης δημόσιου χρήματος, στην Κίνα.


Σε ό,τι αφορά στο ακανθώδες ζήτημα της διαμόρφωσης των επιτοκίων, ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για τη διαμόρφωση των επιτοκίων, αλλά και της συναλλαγματικής ισοτιμίας επί τη βάσει της αγοράς. «Θα αναβαθμίσουμε το πλαίσιο του κανονισμού που διέπεται από τη νομισματική μας πολιτική, αλλά και την μακροοικονομική μας προσέγγιση, ώστε τα επιτόκια, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες να διαμορφώνονται επί τη βάσει της αγοράς», σημείωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη βελτίωσης του κανονισμού που διέπει την χρηματοοικονομική αγορά της Κίνας, ώστε να αντιμετωπίζονται κίνδυνοι συστημικού χρηματοοικονομικού ρίσκου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.