Quantcast
Επεκτατικές κινήσεις προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια ο όμιλος PSA - enikonomia.gr
share

Επεκτατικές κινήσεις προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια ο όμιλος PSA

δημοσιεύτηκε:

Μια σειρά από επεκτατικές κινήσεις προγραμματίζει για τα επόμενα χρόνια ο όμιλος PSA. Σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Τυνησία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αυξήσει τις πωλήσεις στη Βόρεια Αφρική. Το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί στα μέσα του 2018 και σε πρώτη φάση στόχος της είναι να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής του ομίλου η PSA εκτιμάται ότι θα πουλήσει 700.000 αυτοκίνητα σε Αφρική και στη Μέση Ανατολή μέχρι το 2021. Παράλληλα η αυτοκινητοβιομηχανία θα ανοίξει ένα εργοστάσιο και στο Μαρόκο το 2019 για την κατασκευή των σεντάν εκδόσεων της Peugeot και της Citroen, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι ένα ακόμη εργοστάσιο στην Αλγερία.

Το εργοστάσιο στην Τυνησία θα κατασκευάσει 1.200 μονάδες ετησίως ενός pickup Peugeot, το οποίο ακόμη δεν έγινε γνωστό, ενώ ενδέχεται να αναλάβει και την έκδοση pickup του Hilux. Η αγορά της Τυνησίας θεωρείται ιδανική για τον όμιλο, αφού υπάρχει η προσδοκία για αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην περιοχή, υπάρχουν εισοδήματα που ακολουθούν ανοδική πορεία, ενώ υπάρχει ακόμη χαμηλό κόστος εργατικού δυναμικού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.