Quantcast
Πρόκληση Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο, ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο - enikonomia.gr
share

Πρόκληση Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο, ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

δημοσιεύτηκε:

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα απηύθυνε ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αν και ευχήθηκε υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο για το 2019, φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματά της στην Κύπρο, στοΑιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

“Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ, της Δαμασκού, της Βαγδάτης, του Καΐρου, της Τρίπολης, του Σαράγεβο και της Κριμαίας. Η Τουρκία δεν είναι υπεύθυνη για τα περιστατικά στην περιοχή μας και δεν θα γίνει θύμα αυτών. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών” τόνισε ο Ερντογάν επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις στα εδάφη, στην κυριαρχία και το δίκαιο κανενός, προσθέτοντας ότι η μόνη τους έγνοια είναι «ο λαός τους και οι αδελφοί τους που ζουν στην περιοχή να έχουν ένα μέλλον μέσα σε ασφάλεια και γαλήνη».

«Την αποφασιστικότητά μας για διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, την επιδεικνύουμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης», υπογράμμισε στο μήνυμά του όπου παράλληλα έκανε λόγο και μεγάλη νίκη κατά της τρομοκρατίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.