Quantcast
Έτοιμη να «σπάσει τον κουμπαρά» η Μέρκελ ενόψει εκλογών - enikonomia.gr
share

Έτοιμη να «σπάσει τον κουμπαρά» η Μέρκελ ενόψει εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε άμεση ανάγκη υλοποίησης γενναιόδωρων επενδύσεων σε υποδομές, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος ενδέχεται να αφήνει αυτά τα λεφτά στην άκρη για μία ώρα …. εκλογικής ανάγκης!

Σύμφωνα με το Bloomberg, εξέχων οικονομολόγος έχει επιφορτιστείμε το έργο του σχεδιασμού μίας στρατηγικής που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας μέσω δημοσίων επενδύσεων. Ωστόσο, ο Marcel Fratzscher εκφράζει την ανησυχία πως η απόφαση για περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ, θα έχει ως αποτέσμα το «πάγωμα» σειράς δημοσίων έργων.

Παράλληλα, ο Fratzscher που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της γερμανικής κυβερνητικής στρατηγικής, σημειώνει πως η άνοδος των λαϊκιστικων κινημάτων στη Γερμανία εξαναγκάζει τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο να σκέφτεται το μακροπρόθεσμο πολιτικό κόστος και να είναι έτοιμη ενόψει εκλογών να «σπάσει τον κουμπαρά» και να προχωρήσει σε κοινωνικές παροχές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.