Quantcast
Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Δεν είναι αποδεκτές οι μειώσεις πόρων για την αγροτική πολιτική και το ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Δεν είναι αποδεκτές οι μειώσεις πόρων για την αγροτική πολιτική και το ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ενωμένο όσον αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 και δεν θα αποδεχθεί συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών που δεν θα προβλέπει επαρκείς πόρους, δήλωσε ο πρόεδρός του,Νταβίντ Σασόλι.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό, ο κ. Σασόλι τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να απορρίψει κάθε συμφωνία που δεν δίνει στην ΕΕ τα μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

“Οι υπολογισμοί μας βασίζονται στις ανάγκες της Ένωσης, στις δεσμεύσεις της νέας Επιτροπής και στην ατζέντα στρατηγικές του Συμβουλίου. Χωρίς τους αναγκαίους πόρους, η πράσινη συμφωνία, η ψηφιακή μετάβαση και η γεωπολιτική Ευρώπη θα είναι απλά κενά σλόγκαν”, είπε.

“Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι προτεινόμενες μειώσεις για τη γεωργία και τη συνοχή (σ.σ.: το ΕΣΠΑ) δεν είναι αποδεκτές. Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις αποκλίσεις μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας, αν περιορίσουμε τα κονδύλια για τη συνοχή ή πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μία πράσινη Ευρώπη αν δεν επενδύσουμε στη γεωργία”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.