Quantcast
Ευρωζώνη: Περαιτέρω μείωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο - Τα στοιχεία του S&P Global - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Περαιτέρω μείωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο – Τα στοιχεία του S&P Global

δημοσιεύτηκε:

Περαιτέρω μείωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα (PMI) στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τα έξοδά τους λόγω του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης  σύμφωνα με την S&P Global.

Συγκεκριμένα, ο  τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στις 47,3 μονάδες τον Μάρτιο από τις 48,5 μονάδες που ήταν τον Φεβρουάριο. Αυτό ήταν οριακά υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση των 47,1 μονάδων αλλά χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για ένατο μήνα.

Ωστόσο ο  δείκτης παραγωγής “σκαρφάλωσε” στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών  καθώς ανήλθε στις 50,4 μονάδες από τις 50,1 μονάδες που ήταν.

«Η μεταποίηση στην Ευρωζώνη παραμένει σε ταραγμένα νερά, με τα εργοστάσια να αναφέρουν μείωση στη ζήτηση για προϊόντα για 11ο συνεχή μήνα εν μέσω αύξησης του κόστους διαβίωσης, πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής, στροφής προς τη μείωση των αποθεμάτων και υποτονικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος στην S&P Global, Κρις Γουίλιαμσον.

Το χαμηλότερο κόστος ενέργειας και η αποκατάσταση των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες σήμαινε, ωστόσο, ότι οι τιμές εισροών μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020 –όταν άρχισε να γίνεται αισθητός ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο. Ο υποδείκτης διαμορφώθηκε στις 46,8 μονάδες  από τις 50,9 μονάδες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.