Quantcast
Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10 μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάρτιο - Τα στοιχεία της S&P Global - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 10 μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάρτιο – Τα στοιχεία της S&P Global

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών “σκαρφάλωσε” ο σύνθετος δείκτης PMI της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, σύμφωνα με την S&P Global.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας της S&P Global, o σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) αυξήθηκε στις 53,7 μονάδες τον περασμένο μήνα από τις 52,0  μονάδες που ήταν τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός ήταν οριακά χαμηλότερα από την προκαταρκτική τιμή των 54,1 μονάδων. Ο Μάρτιος ήταν ο τρίτος συνεχής μήνας πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Tι λέει οικονομολόγος της S&P Global

«Η οικονομία της Ευρωζώνης  εξακολουθεί να ανακάμπτει από την υποτονικότητα που είδαμε στα τέλη του 2022.   Ενώ τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας  PMI έδειξαν πως προς το παρόν η Ευρωζώνη βρίσκεται μακριά από ύφεση» είπε ο υψηλόβαθμος οικονομολόγος της S&P Global, Τζο Χέιζ.

Ο δείκτης PMI για τον τομέα υπηρεσιών ανέκαμψε στις 55,0 μονάδες από τις 52,76 του Φεβρουαρίου, αν και διαμορφώθηκε χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 55,6 μονάδες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον δείκτη για τη μεταποίηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και που έδειξε ότι η δραστηριότητα στα εργοστάσια μειώθηκε περαιτέρω τον περασμένο μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.