Quantcast
Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της AirAsia μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης - enikonomia.gr
share

Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της AirAsia μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης

δημοσιεύτηκε:

Αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 161 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Τζακάρτα.

“Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα”, δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα.

Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, “200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης”.

Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. “Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος”, αναφέρει

Η αεροπορική εταιρία AirAsia δήλωσε σήμερα ότι “ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών” που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. “Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας”, πρόσθεσε η AirAsia.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να “αποκλίνει”από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα μισά της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σουραμπάγια της Ινδονησίας απ΄όπου είχε αναχωρήσει και της Σιγκαπούρης που ήταν ο προορισμός του, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στον ινδονησιακό υπουργείο Μεταφορών Τζόκο Μουρτζατμότζο.

Συγκεκριμένα το αεροπλάνο βρισκόταν μεταξύ του λιμανιού Ταντζούνγκ Παντάν της Ινδονησίας και της πόλης Ποντιανάκ, στο Δυτικό Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο όταν χάθηκε κάθε επαφή με το κέντρο ελέγχου, διευκρίνισε ο αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα στη Σεούλ το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον τρεις Νοτιοκορεάτες ήταν ανάμεσα στους 155 επιβάτες του αεροσκάφους. Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα, τη συνομήλικη σύζυγό του και το παιδάκι τους.

Στο A320-200 επέβαιναν 162 άνθρωποι: το επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.