Quantcast
Εξανεμίστηκε το όνειρο μιας ευημερούσας Βραζιλίας - enikonomia.gr
share

Εξανεμίστηκε το όνειρο μιας ευημερούσας Βραζιλίας

δημοσιεύτηκε:

Κυρίαρχο θέμα στα σχόλια του γερμανικού τύπου σήμερα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βραζιλία όπου η Γερουσία καθαίρεσε με την απαραίτητη πλειοψηφία δύο τρίτων την Ντίλμα Ρουσέφ από την προεδρία.


Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει: «Οι κυβερνήσεις του Εργατικού Κόμματος έβγαλαν εκατομμύρια Βραζιλιάνους από τη φτώχεια. Την ίδια ώρα αυξήθηκαν με εκπληκτικούς ρυθμούς οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας. Εντούτοις το όνειρο μιας ευημερούσας Βραζιλίας, μιας αναπτυξιακής ατμομηχανής του νοτίου ημισφαιρίου, μιας μελλοντικής υπερδύναμης, εξανεμίστηκε. Η κρίση των διεθνών πρώτων υλών συνέβαλε σε αυτό. Πολλές είναι όμως και οι ευθύνες του άλλοτε πρωτοποριακού αριστερού πρότζεκτ».

Η Westfälische Nachrichten επισημαίνει: «Η εκπαραθύρωση της Ντίλμα Ρούσεφ δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική της Βραζιλίας είναι τα κόμματα: η διανομή πόστων είναι συχνά προϊόν νεποτισμού και διαφθοράς. Τα προγράμματα των κομμάτων, είτε του δημοκρατικού, είτε του εργατικού, είναι ανεπαρκή και διόλου οραματικά».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.