Quantcast
Φαμπιούς: Απαιτείται ισχυρή συμφωνία για τα πυρηνικά - enikonomia.gr
share

Φαμπιούς: Απαιτείται ισχυρή συμφωνία για τα πυρηνικά

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θέλει μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν η οποία θα είναι αρκετά ισχυρή για να εγγυηθεί ότι η Τεχεράνη που δεν θα μπορεί να αποκτήσει ατομική βόμβα.

“Η Γαλλία θέλει μια συμφωνία, αλλά μια ισχυρή συμφωνία που πραγματικά θα εγγυάται ότι το Ιράν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε πυρηνική ενέργεια για ειρηνική χρήση αλλά όχι στην ατομική βόμβα”, δήλωσε ο Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Το Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) ανέστειλαν τις διαπραγματεύσεις χθες και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά την ευαίσθητου χαρακτήρα έρευνα της Τεχεράνης στον πυρηνικό τομέα και την άρση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Η Γαλλία ζητεί αυστηρότερους περιορισμούς για τους Ιρανούς υπό οποιαδήποτε συμφωνία σε σχέση με άλλες δυτικές αντιπροσωπείες, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.