Quantcast
FAO: Μειώθηκε για 11ο συνεχόμενο μήνα o παγκόσμιος δείκτης τιμών στα τρόφιμα-Δείτε αναλυτικά τα προϊόντα - enikonomia.gr
share

FAO: Μειώθηκε για 11ο συνεχόμενο μήνα o παγκόσμιος δείκτης τιμών στα τρόφιμα-Δείτε αναλυτικά τα προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Για 11ο συνεχόμενο μήνα μειώθηκε o παγκόσμιος δείκτης των τιμών στα τρόφιμα, τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ- FAO.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, Reuters.com ο δείκτης αυτός είναι τώρα μειωμένος κατά 19% από την τιμή ρεκόρ που είχε καταγράψει τον περασμένο Μάρτιο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, FAO που παρακολουθεί τις τιμές τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν κατά μέσο όρο στις 129,8 μονάδες τον περασμένο μήνα έναντι των 130,6 μονάδων που ήταν τον Ιανουάριο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα ο FAO και προσθέτει πως πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή που κατέγραψε ο δείκτης από το Σεπτέμβριο του 2021.

Τρόφιμα: Δείτε σε ποια προϊόντα μειώθηκαν οι τιμές και σε ποια αυξήθηκαν

Αλλά και το  www.arabnews.com  αναφέρεται στην πτώση που κατέγραψε ο δείκτης των τιμών τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο τον μήνα Φεβρουάριο.

Η πτώση του δείκτη υποδηλώνει πως οι τιμές στα φυτικά έλαια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα ήταν πιο χαμηλές και πως υπεραντιστάθμισαν την απότομη αύξηση που υπήρξε στην τιμή της ζάχαρης. Αναλυτικά:

Οι τιμές των φυτικών ελαίων μειώθηκαν κατά 3,2 % και των γαλακτοκομικών κατά 2,7 %, ενώ η τιμή της ζάχαρηςσκαρφάλωσε” στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 ετών κυρίως λόγω της αναθεώρησης προς τα κάτω της παραγωγής στην Ινδία. Συγκεκριμένα η ζάχαρη αυξήθηκε κατά 6,9 %. Επίσης επισημαίνεται πως ο δείκτης τιμών των σιτηρών υποχώρησε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση.

Αναθεώρησε προς τα πάνω ο FAO την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών για το 2022. Δηλαδή η παραγωγή δημητριακών θα αυξηθεί κατά 9 εκατομμύρια τόνους και θα ανέλθει σε 2,77 δισεκατομμύρια τόνους.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.