Quantcast
FAZ: «Το Δουβλίνο ζει» - enikonomia.gr
share

FAZ: «Το Δουβλίνο ζει»

δημοσιεύτηκε:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δίνει στη δημοσιότητα σύντομη επιστολή του Τόμας ντε Μεζιέρ προς την επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, στην οποία κοινοποιεί αίτημα που είχε υποβάλει στη Γερμανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf) αναφορικά με την εκ νέου ενεργοποίηση της διαδικασίας επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο προς την Ελλάδα.

«H ομοσπονδιακή υπηρεσία θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει στον γερμανό υπουργό πρόταση για το πώς θα μπορέσει να υλοποιηθεί η σύσταση της Κομισιόν για συνέχιση των επαναπροωθήσεων προς την Ελλάδα σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου», σημειώνει η εφημερίδα.

Με την επιστολή αυτή στην ουσία επιβεβαιώνεται κάτι που είχε ήδη διαρρεύσει στον τύπο από τον Δεκέμβριο, ότι δηλαδή από τον Μάρτιο του 2017 ενδέχεται να αρθεί η ισχύουσα αναστολή των όσων ορίζει ο Κανονισμός του Δουβλίνου αναφορικά με τις πρώτες χώρες υποδοχής και την εξέταση αιτήσεων ασύλου.

Στην επίμαχη επιστολή ο Τόμας ντε Μεζιέρ ενημερώνει ειδικότερα τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής του κοινοβουλίου ότι ζητά να συνεχιστεί η αναστολή της επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα «μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «συνεπώς φαίνεται ότι από τα μέσα Μαρτίου όσοι αιτούντες άσυλο εισέρχονται από την Ελλάδα στη Γερμανία και εκεί συλλαμβάνονται, θα επαναπροωθούνται –θέτοντας έτσι τέλος σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσχυε τα τελευταία πέντε χρόνια».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.