Quantcast
Fed: Ανάμεικτα μηνύματα στέλνει η αμερικανική οικονομία - enikonomia.gr
share

Fed: Ανάμεικτα μηνύματα στέλνει η αμερικανική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

H αμερικανική οικονομία συνέχισε να στέλνει ανάμεικτα μηνύματα από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου, με τις βελτιώσεις στην αγορά εργασία και την καταναλωτική δαπάνη να αντισταθμίζονται από το βάρος του ισχυρού δολαρίου και των χαμηλών τιμών ενέργειας, σύμφωνα με τη Fed.

Η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε σε 9 από τις 12 περιοχές της χώρας, αναφέρει η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) σε έκθεσή της.

Αλλά, ενώ η αγορά εργασίας συνέχισε να βελτιώνεται και οι περισσότερες περιοχές κατέγραφαν «ελαφρά έως μέτρια» αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης, άλλοι τομείς έδειξαν να υφίστανται περαιτέρω πίεση.

Οι περισσότεροι κλάδοι της μεταποίησης εξασθένησαν και «αρκετές περιοχές σημείωσαν την αρνητική επίπτωση στη ζήτηση από το ισχυρό δολάριο», αναφέρει η Fed.

Συνολικά, οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν τέσσερις ακόμη αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας το 2016, αλλά καθιστούν σαφές ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα νεότερα στοιχεία και μία απτή αύξηση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.