Quantcast
Financial Times: Έκπληξη η γερμανική απόρριψη του ελληνικού αιτήματος - enikonomia.gr
share

Financial Times: Έκπληξη η γερμανική απόρριψη του ελληνικού αιτήματος

δημοσιεύτηκε:

Ποικίλουν οι τοποθετήσεις απέναντι στο ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης και την βιαστική και ανεξήγητη άρνηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, εκφράζουν την έκπληξή τους για την γερμανική άρνηση.

Στο δημοσίευμα, οι Financial Times  σημειώνουν ότι η Γερμανία απέρριψε αίτημα από την Αθήνα για επέκταση της δανειακής σύμβασης παρά μία σημαντική στροφή 180 μοιρών από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά την Πέμπτη υποσχέθηκε να εργαστεί στην ολοκλήρωση των μέτρων οικονομικής μεταρρύθμισης που απαιτούνται από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ταχεία απόρριψη από το Βερολίνο μετά από αυτό που πολλοί θεώρησαν ως πλήρη συνθηκολόγηση από την Αθήνα, είναι απλώς η τελευταία από μία σειρά από καταρρεύσεις, για το πώς θα κρατηθεί σε χρηματοδότηση η ελληνική κυβέρνηση, όταν το τρέχον πρόγραμμα λήγει την επόμενη εβδομάδα.

«Η γερμανική απόρριψη προκαλεί έκπληξη, αφού ο κ. Ντάισελμπλουμ νωρίτερα ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα για εξάμηνη παράταση και ότι θα συγκαλέσει συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης αύριο στις Βρυξέλλες».

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης είχαν δηλώσει ότι μία νέα συνάντηση του Eurogroup θα λάμβανε χώρα μόνο εάν η Ελλάδα έκανε αρκετές υποχωρήσεις για να δικαιολογηθεί ένα τρίτο Eurogroup.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.