Quantcast
Φινλανδία: Η χώρα θα περιορίσει σημαντικά τις άδειες εισόδου που χορηγεί σε Ρώσους - enikonomia.gr
share

Φινλανδία: Η χώρα θα περιορίσει σημαντικά τις άδειες εισόδου που χορηγεί σε Ρώσους

δημοσιεύτηκε:

Η Φινλανδία θα μειώσει από την 1η Σεπτεμβρίου κατά 90% τον αριθμό των αδειών εισόδου που χορηγεί σε Ρώσους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που εισέρχονται στην ΕΕ μέσω του εδάφους της χώρας.

Ο Χααβίστο εξήγησε ότι η φινλανδική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή καθώς μεγάλος αριθμός Ρώσων τουριστών χρησιμοποιούν τη Φινλανδία και το αεροδρόμιο του Ελσίνκι για να μεταβαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια που είχε επιβάλει η Μόσχα λόγω της πανδημίας.

«Και μάλλον αυτό δεν είναι σωστό αν για παράδειγμα σκεφτούμε τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία σε ό,τι αφορά τη χρήση του εναέριου χώρου», επεσήμανε ο Φινλανδός υπουργός.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πολλές δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Φινλανδία, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Η Φινλανδία και οι χώρες της Βαλτικής θα προτείνουν από κοινού στην ΕΕ να ακυρώσει τη συμφωνία που έχει συνάψει με τη Ρωσική Ομοσπονδία και η οποία είχε καταστήσει εύκολη την παροχή βίζας στους Ρώσους που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στην ΕΕ, σημείωσε ο Χααβίσοτ.

Κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν και η Εσθονή ομόλογός της Κάγια Κάλας, έχουν ζητήσει να πάψουν να χορηγούνται στους Ρώσους άδειες εισόδου στην ΕΕ. Ωστόσο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκε κατά της πρότασης αυτής χθες Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι που διαφωνούν με το καθεστώς θα πρέπει να μπορούν να φύγουν από τη χώρα τους.

Η Φινλανδία εξετάζει να δημιουργήσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια ανθρωπιστική βίζα, η οποία θα μπορεί να δίνεται στους Ρώσους που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους ή σε όσους χρειάζεται να επισκεφθούν την Ευρώπη για δημοσιογραφικές αποστολές ή για ακτιβισμό, πρόσθεσε ο Χααβίστο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.