Quantcast
Fitch: Προειδοποιεί ότι μπορεί να υποβαθμίσει δεκάδες αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase - enikonomia.gr
share

Fitch: Προειδοποιεί ότι μπορεί να υποβαθμίσει δεκάδες αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase

δημοσιεύτηκε:

Αναλυτής της Fitch Ratings προειδοποίησε ότι ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ έχει πλησιάσει μια άλλη πηγή αναταράξεων, η οποία δεν είναι άλλη από τον κίνδυνο σαρωτικών υποβαθμίσεων της αξιολόγησης σε δεκάδες αμερικανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να είναι και η JP Morgan Chase.

Ο οίκος αξιολόγησης μείωσε την αξιολόγησή του για την υγεία του κλάδου τον Ιούνιο, μια κίνηση που ο αναλυτής Chris Wolfe είπε ότι πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη επειδή δεν προκάλεσε υποβάθμιση των τραπεζών, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ωστόσο, είπε, ακόμα μία υποβάθμιση -κατά μία βαθμίδα- της βαθμολογίας του κλάδου, σε A+ από AA-, θα ανάγκαζε την Fitch να προχωρήσει σε νέες αξιολογήσεις για καθεμία από τις περισσότερες από 70 τράπεζες των ΗΠΑ που καλύπτει. Ο Wolfe έκανε την δήλωση στο CNBC, σε αποκλειστική συνέντευξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Νέα Υόρκη.
«Εάν την μετακινήσουμε στο Α+, τότε αυτό θα άλλαζε όλα τα χρηματοοικονομικά μας μέτρα και πιθανώς θα μεταφραζόταν σε αρνητικές ενέργειες αξιολόγησης», είπε.

Οι εταιρείες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στις οποίες βασίζονται οι επενδυτές σε ομόλογα έχουν αναστατώσει τις αγορές τον τελευταίο καιρό με τις ενέργειές τους. Την περασμένη εβδομάδα, η Moody’s υποβάθμισε 10 μικρές και μεσαίες τράπεζες και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περικοπές στην αξιολόγηση ακόμα 17 ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων και μεγαλύτερων όπως η Truist και η US Bank.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.