Quantcast
Fitch: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας - enikonomia.gr
share

Fitch: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας

δημοσιεύτηκε:

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στην κατηγορία ΑΑ από την κατηγορία ΑΑ+ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, υποβαθμίζοντας παράλληλα και το outlook τις γαλλικής οικονομίας από σταθερό σε αρνητικό. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αποδίδει την απόφαση αυτή στην έλλειψη προόδου που καταγράφεται στην υλοποίηση δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα, εκτιμώντας μάλιστα πως η γαλλική οικονομία θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Κόντρα στα όσα προβλέπονται στο σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015, στο οποίο προβλέπεται αύξηση του δημόσιου χρέους άνω του 98% του ΑΕΠ, οι αναλυτές εκτιμούν πως το χρέος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης θα «φλερτάρει» με το 100%.

Η γαλλική κυβέρνηση, πάντως, έσωσε την δική της απάντηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζοντας: «η πολιτική που ακολουθείται αρχίζει να αποφέρει καρπούς. Οι εταιρείες επωφελούνται από τις πρώτες θετικές συνέπειες της μείωσης των κρατήσεων, που θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.