Quantcast
Forbes: Πλουσιότεροι και περισσότεροι οι «βαρόνοι» του real estate - enikonomia.gr
share

Forbes: Πλουσιότεροι και περισσότεροι οι «βαρόνοι» του real estate

δημοσιεύτηκε:

Πλουσιότεροι και περισσότεροι, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στις παγκόσμιες αγορές χρήματος, έγιναν φέτος οι «βαρόνοι» του real estate.

Είναι ενδεικτικό ότι είκοσι δύο νεοεισερχόμενοι στην τελευταία λίστα του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη οφείλουν το δυναμικό αυτό ντεμπούτο στην ακίνητη περιουσία τους.

Κυριολεκτικά «χρυσές» δουλειές στην κτηματαγορά κάνουν περί τους 184 μεγιστάνες με την πλειονότητα (99) να προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Αναλυτικότερα, 42 είναι από την Κίνα, 25 από το Χονγκ Κονγκ, 7 από την Ινδία και 6 από τη Σιγκαπούρη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν 44 συνολικά βαρόνοι ακινήτων, ακολουθεί η Ευρώπη με 31, ενώ μόλις 8 προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το τίτλο του «βασιλιά» των ακινήτων κατέχει φέτος ο Κινέζος Γουάνγκ Τζιανλίν, ο οποίος με περιουσία ύψους 28,7 δισ. δολαρίων καταλαμβάνει τη 18η θέση στη λίστα του Forbes.

Δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο χάρη στο real estate είναι ο Λι Σο Κι από το Χονγκ Κονγκ με περιουσία ύψους 21,5 δισ. δολαρίων.

Τρίτος στη σχετική κατάταξη έρχεται ο Γερμανός Μίκαελ Όττο με περιουσία 15,4 δισ. δολαρίων, την οποία ωστόσο μοιράζεται με την υπόλοιπη οικογένειά του.

Ακολουθεί με 15,1 δισ. δολάρια ο Αμερικανός Ντόναλντ Μπρεν, ο οποίος μέσω της Irvine Company διαχειρίζεται περισσότερα από 500 κτίρια γραφείων, πάνω από 40 εμπορικά κέντρα, 50.000 διαμερίσματα, τρία ξενοδοχεία και πολλά γήπεδα γκολφ και μαρίνες διάσπαρτες ανά την υφήλιο.

Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Βρετανοί Σάιμον και Ντέιβιντ Ρούμπεν, δύο αδέλφια που δημιούργησαν την αμύθητη περιουσία τους ύψους 14,4 δις. δολαρίων από το εμπόριο μετάλλων και το real estate.

Ένας από τους πλουσιότερους γαιοκτήμονες και εργολάβος στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέραλντ Γκρόσβενορ, ακολουθεί στην έβδομη θέση.

Ακολουθούν τα αδέλφια Τόμας και Ρέιμοντ Κουόκ που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους την τεράστια περιουσία τους ύψους 13 δισ. δολαρίων και στις επενδύσεις τους περιλαμβάνονται ο υψηλότερος ουρανοξύστης στο Χονγκ Κονγκ όπου στεγάζεται το Διεθνές Εμπορικό Κέντρο, καθώς και το κτίριο όπου στεγάζεται το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο.

Ο Αμερικανός Στίβεν Ρος καταλαμβάνει την ένατη θέση με περιουσία 12 δισ. δολαρίων και είναι ο εργολάβος όλων των μεγάλων έργων που υλοποιούνται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν.

Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Μαλαισιανός Ρόμπερτ Κουόκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.