Quantcast
Φορολογικές απαλλαγές για κέρδη από αγορές μετοχών στο Χονγκ Κονγκ - enikonomia.gr
share

Φορολογικές απαλλαγές για κέρδη από αγορές μετοχών στο Χονγκ Κονγκ

δημοσιεύτηκε:

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη που θα έχουν οι επενδυτές της χώρας από τη διασύνδεση του Χρηματιστηρίου της Σεντζέν με το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη που θα έχουν οι Κινέζοι επενδυτές από την αγορά μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, μέσω του προγράμματος, θα εξαιρούνται για τρία χρόνια από τον φόρο εισοδήματος που πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα για κέρδη. Οι επενδυτές, ωστόσο, θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρο για τα μερίσματά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι κινεζικές εταιρείες που αγοράζουν μετοχές στο Χονγκ Κονγκ θα εξακολουθούν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος, προσθέτει η ανακοίνωση. Η διασύνδεση των χρηματιστηρίων της Σεντζέν και του Χονγκ Κονγκ επιτρέπει στους επενδυτές της μίας αγοράς να αγοράζουν μετοχές της άλλης. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου.

Φυσικά πρόσωπα και εταιρείες του Χονγκ Κονγκ, που αγοράζουν μετοχές στη Σεντζέν θα εξαιρούνται από την καταβολή φόρου εισοδήματος για κέρδη προσωρινά, για μία περίοδο που δεν έχει καθορισθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.