Quantcast
Φορολοταρία για... εμβολιασμό: Ποια χώρα δίνει κουπόνι 500 ευρώ στους πολίτες - enikonomia.gr
share

Φορολοταρία για… εμβολιασμό: Ποια χώρα δίνει κουπόνι 500 ευρώ στους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Το μέτρο της λοταρίας για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων πολιτών κατά του κορονοϊού στην Αυστρία εφαρμόζει η χώρα.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων στην Αυστρία το οποίο θα προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όσοι δεν θα συμμορφωθούν θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 600 ευρώ, ωστόσο αυτό θα αυξάνεται στα 3.600 ευρώ αν υποβληθεί ένσταση για τον εμβολιασμό και δεν έχει θετικό αποτέλεσμα. Επίσης επισημαίνεται ότι η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα θέσει σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου τον υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικους.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η Αυστρία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη καθώς περίπου το 72% των πολιτών του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί .Επίσης επισημαίνεται ότι η χώρα την Τετάρτη είχε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων λόγω της Όμικρον, παρόλα αυτά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το lockdown.

Νεχάμερ για εμβολιαστική λοταρία: Αυτό που μπορεί να κερδίσει κανείς είναι κουπόνια
Για το θέμα της εμβολιαστικής φορολοταρίας μίλησε ο καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την αρχηγό του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, Πάμελα Ρέντη – Βάγκνερ. Όπως είπε ο Νεχάμερ αυτό που μπορεί να κερδίσει κανείς από την εμβολιαστική λοταρία είναι κουπόνια. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι θέλει να δίνεται οικονομική ανταμοιβή στους πολίτες που εμβολιάζονται και πρόσθεσε: «έχουμε μάθει από το παρελθόν και είδαμε ότι η λοταρία για εμβολιασμό είναι ο καλύτερος τρόπος για να στηθεί ένα τέτοιο σύστημα».

Λοταρία: Κουπόνι αξίας 500 ευρώ-Πώς θα δίνεται

Οι πολίτες είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι θα λαμβάνουν ένα λαχνό για κάθε εμβόλιο που έχουν κάνει, ενώ όσοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση θα παίρνουν συνολικά τρεις λαχνούς.

Ένα κουπόνι αξίας 500 ευρώ θα κερδίζει ο ένας σε κάθε δέκα λαχνούς, είπε ο καγκελάριος χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το πώς θα χρησιμοποιηθούν.
Πηγή: moneycontrol.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.