Quantcast
Φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση του Νταβούτογλου - enikonomia.gr
share

Φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση του Νταβούτογλου

δημοσιεύτηκε:

Έντονος προβληματισμός επικρατεί αυτή την ώρα στη γειτονική Τουρκία καθώς πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για παραίτηση του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει για να μην δεχθεί πλήγμα το συντηρητικό κίνημα της Τουρκίας!

Τα τουρκικά μέσα έχουν πάρει φωτιά και από το γεγονός ότι η συνάντηση των δυο ανδρών που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα τελικά στις 18:00

Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου έρχονται στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων εντός Τουρκίας, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις του πρώην ακαδημαϊκού με τον Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο Ταγίπ Ερντογάν αφαίρεσε από τον επικεφαλής του AKP (που θεωρητικά ηγείται ο Νταβούτογλου) σημαντικές εξουσίες, όπως διορισμοί στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Το φως της δημοσιότητας μάλιστα βλέπουν και τα ονόματα κάποιων υποψηφίων διαδόχων όπως ο Binali Yildirim, παλιός φίλος του Ερντογάν και νυν υπουργός Μεταφορών και  Berat Albayrak, υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.