Quantcast
FT: Η Κομισιόν ετοιμάζει κατηγορίες κατά της Gazprom - enikonomia.gr
share

FT: Η Κομισιόν ετοιμάζει κατηγορίες κατά της Gazprom

δημοσιεύτηκε:

Να απευθύνει κατηγορίες εναντίον της ρωσικής Gazprom ετοιμάζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Financial Times.

Ειδικότερα, η Κομισιόν σχεδιάζει την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της ρωσικής εταιρείας, λόγω της κατάχρησης της θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου.

Εάν το δημοσίευμα αποδειχθεί αληθές, τότε είναι σίγουρο πως η κίνηση των Βρυξελλών θα συνιστά casus belli για τη Μόσχα, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Κομισιόν έχει αποφασίσει να διαχειριστεί την Gazprom όπως και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, παρά τις γεωπολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος.

Είναι σίγουρο πάντως, πως η Ρωσία θα αποτιμήσει ως εχθρική πράξη την έρευνα εναντίον της Gazprom.

Στο επίκεντρο της Κομισιόν θα τεθεί η θέση της Gazprom στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου και ιδίως, η τεχνητή αύξηση των τιμών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Για την Κομισιόν, η αύξηση της τιμής του αερίου σε διάφορες χώρες αλλά και οι αποκλίσεις μεταξύ των προσφερόμενων τιμών στην ευρωπαϊκή αγορά συνιστά ένα «όπλο» πίεσης της Μόσχας εις βάρος των γειτονικών της χωρών.

Η τελική απόφαση για την Gazprom αναμένεται να ληφθεί βέβαια, στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Επιτρόπων, την Τετάρτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.