Quantcast
FT: H... υπαρξιακή κρίση του Bitcoin - enikonomia.gr
share

FT: H… υπαρξιακή κρίση του Bitcoin

δημοσιεύτηκε:

Η ραγδαία ανάπτυξη του bitcoin και η εκτίναξη του όγκου συναλλαγών έχουν προκαλέσει έναν «εμφύλιο πόλεμο» για το μέλλον του ψηφιακού νομίσματος.

Μετά από ένα ράλι πάνω άνω του 150% από την αρχή του έτους, η κοινότητα του bitcoin έχει χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα που καλούνται να αποφασίσουν αν το ψηφιακό νόμισμα θα γίνει πιο ελκυστικό στις μεγάλες επιχειρήσεις ή θα διατηρήσει τον εναλλακτικό χαρακτήρα του.

Η διαμάχη έχει άμεση σχέση με το σχεδιασμό του bitcoin. Για να προστατεύεται από επιθέσεις χάκερ και ιούς το ψηφιακό νόμισμα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να επεξεργάζεται μόνο ένα πεπερασμένο αριθμό πληροφοριών. Το όριο αυτό έχει οδηγήσει σε μια αύξηση του χρόνου επεξεργασίας και το κόστους των συναλλαγών, περιορίζοντας την ταχύτητα σε σχέση με άλλα συστήματα πληρωμών.

Δείτε το βίντεο των Financial Times για να μάθετε ποια είναι τα αντίπαλα στρατόπεδα και ποιες λύσεις προτείνουν για την επίλυση των περιορισμών που αντιμετωπίζει το bitcoin. Ο κίνδυνος αδεξιόδου και τι μπορεί να σημαίνει για όσους έχουν επενδύσει στο ψηφιακό νόμισμα.

Πηγή: Financial Times, Euro2day.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.