Quantcast
FT: Η G7 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο Brexit - enikonomia.gr
share

FT: Η G7 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο Brexit

δημοσιεύτηκε:

«Οι ηγέτες της G7 προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι μια βρετανική ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία, ενώ δεσμεύτηκαν για «πιο δυναμικές πολιτικές» για την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά απέκρυψαν διαφορές σχετικά με τη δημοσιονομική τόνωση», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, στον απόηχο της συνάντησης των αρχηγών των επτά πιο ισχυρών οικονομικά κρατών στην Ιαπωνία.

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Υπάρχουν πιθανές αναταράξεις μη οικονομικής προέλευσης», τόνισαν οι ηγέτες σε δήλωση που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Ίσε-Σίμα της κεντρικής Ιαπωνίας. «Μια βρετανική έξοδος από την ΕΕ θα αντέστρεφε την τάση προς ένα καλύτερο παγκόσμιο εμπόριο και επένδυση, και τις θέσεις εργασίας που αυτά δημιουργούν, και αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ανάπτυξη» και προστίθεται:

«Εκείνοι που σχεδίασαν τη G7 –μάστορες στην τέχνη της δημιουργίας εμφανούς συμφωνίας εκεί όπου δεν υπάρχει- έπαιξαν ένα παιχνίδι με το χρόνο σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας ότι «από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για πτώση στην παγκόσμια προοπτική».

Από την άνοιξη του 2015 οπότε η G7 συναντήθηκε για τελευταία φορά, πριν αρχίσει να φαίνεται η επιβράδυνση της Κίνας, αυτό είναι πράγματι ακριβές. Ωστόσο, αποκρύπτει αυτό που θεωρείται ευρέως ως καλύτερα οικονομικά νέα από όταν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συναντήθηκαν στη Σανγκάη το Φεβρουάριο».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.